In English
Skicka en förfrågan

Modelltekniks sociala engagemang

Vi på Modellteknik AB arbetar aktivt med att ta vårt CSR-ansvar (Corporate Social Responsibility) för hur vi påverkar samhället ur ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv.

Vi är glada över att det finns organisationer som BRIS och Barncancerfonden och det visar vi genom att stödja deras verksamheter. Genom att vi och många företag och privatpersoner stödjer BRIS och Barncancerfonden kan dessa organisationer fortsätta att finnas där för våra barn, ungdomar och familjer som behöver hjälp.

”Barncancer är den vanligaste dödsorsaken hos barn mellan 1 och 14 år. Och varje år drabbas cirka 300 familjer av det ofattbara; ett barn får en cancerdiagnos. Men det finns hopp. Barncancerfonden är med som finansiär i 90 % av alla forskningsprojekt om barncancer i Sverige – helt utan stöd från vare sig stat, kommun eller landsting. Genom ett hundratal forskningsprojekt per år försöker vi hitta nya och bättre metoder som kan lindra och bota barncancer. Vår förhoppning är att också kunna lösa barncancerns gåta.”
Läs mer här

”BRIS är en ideell organisation som lever på privatpersoners och företags goda vilja. BRIS är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som bistår barn som far illa. FN:s konvention om Barnets rättigheter är ett viktigt riktmärke i det arbetet. BRIS ska bistå utsatta barn och unga med råd och stöd, samt underlätta för denna grupp att föra en dialog med vuxna. BRIS framhåller ett barnperspektiv och ser barn och unga som sina uppdragsgivare – det är utifrån deras behov verksamheten planeras.”
Läs mer här